LoginLanguage Selection

Hoofd Menu

Bezoekers

We hebben 81 gasten online

Buien radar

Mikro krediet

Kiva - loans that change lives
Home Transcripties Pagina's
Transcripties

De pagina's bevatten transcripties geordend op moeilijkheidsgraad.
Elke pagina bevat vier transcripties.

Let op: de transcripties zijn bedoeld als studiemateriaal. Het is niet toegestaan de muziek in het openbaar uit te voeren.

 

 

Pagina 1 (SATB)

Begin met SATB! Twee vrouwen- en twee mannenstemmen zijn goed van elkaar te onderscheiden. De Nederlandse groep The Oom Maw Maw heeft zeer herkenbare stemmen en zijn dan ook uitstekend te volgen. Hopelijk kan je nog aan een CD komen van ze!

Lees meer...
 

Pagina 2 (TTTB)

TTBB is aan de beurt met de groepen Boyz II Men en Acappella.
Feitelijk is een mannenkwartet moeilijker dan een gemengd kwartet, omdat het lastig is te bepalen wie bijvoorbeeld 1e tenor en wie 2e tenor zingt... Om het nog wat moeilijker te maken heeft de laatste transcriptie van Acappella een (eenvoudige) overdub!

Lees meer...
 

Pagina 3 (overdubs en voorzichtig 5-stemmig)

De moeilijkheidsgraad wordt nog wat opgeschroefd door lastige overdubs mèt solo... (dus 9-stemmig!) Maar wees gerust - de muziek van Acappella is erg helder en eenvoudig van struktuur, dus de stemmen zijn goed te volgen. Ook Intermezzo is goed te volgen in hun nummer 'Spoorse Regels', hoewel het opschrijven zo zijn eigen uitdagingen kent. Ter variatie heb ik een vrouwenkwartet (For Real) toegevoegd: een transcriptie van een arrangement van Mervyn Warren.

Lees meer...
 

Pagina 4 (van vijf stemmen naar zes – en jazz)

Via het (toen nog) vijfstemmige Intermezzo gaan we via de alomgeprezen The King's Singers naar zes-stemmigheid. Take 6 is wat velen betreft het toppunt van zes-stemmigheid. We beginnen het kijkje in hun keuken voorzichtig: we bekijken een niet officieel uitgebracht vierstemmig nummer!

Lees meer...